Selecteer een pagina

9-Daagse incentivereis Japan

Japan

Japan is het land van de verrassingen, tegenstellingen en superlatieven. Hypermoderne steden en treinen worden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen. De kersenbloesem is er wonderschoon, de sushi overheerlijk en de geisha’s intrigerend. Het Land van de Rijzende Zon overtreft dan ook alle verwachtingen. Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Een dagprogramma op maat

Op deze pagina ziet u een voorbeeld van een dagprogramma zoals wij deze kunnen aanbieden. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en bepaalt u zelf welke elementen u in het programma wilt opnemen.

Dag 1: Amsterdam – Osaka

Lees meer

Vertrek om 14.25 uur voor de vlucht naar Osaka per KLM.

Dag 2: Aankomst Osaka

Lees meer

Na aankomst om 09.30 uur op de luchthaven van Osaka volgt de transfer naar Hotel Monterey Grasmere. De check-in is in de loop van de middag. Wel kunt u uw bagage vast afgeven en volgt de eerste kennismaking met de stad. Osaka, de tweede stad van Japan, is een levendige moderne stad. De bekendste culturele attractie is het Osaka-kasteel, dat u vandaag dan ook bezoekt.

Maar Osaka biedt u vooral na zonsondergang een fantastische introductie voor uw Japan-reis. De vele restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden brengen de stad helemaal tot leven. Het middelpunt hiervan is de wijk Dotonbori, met de gelijknamige straat en rivier, waar het culinaire hart van de stad zich bevindt. Voor het diner gaat u naar een Okonomiyaki Restaurant, de lokale specialiteit.

Dag 3: Osaka - Kyoto

Lees meer

Vanochtend vertrekt u naar het 55 km verderop gelegen Kyoto.

Kyoto, een voormalige hoofdstad van Japan, biedt een overvloed aan culturele topattracties. U bevindt zich hier in het kloppende hart van traditioneel Japan. Er staat u een verblijf vol superlatieven te wachten. In en om de directe omgeving van de stad vindt u schitterende tuinen, ruim 2000 tempels en schrijnen, klassieke theehuizen en de mysterieuze geisha-wijk Gion. Een bijzonder veelzijdige en gezellige stad!

Na aankomst in de stad maakt u gelijk kennis met een aantal bezienswaardigheden. Allereerst gaat u vanochtend naar het bijzondere Fushimiinari heiligdom ten zuiden van de stad, waar duizenden rode Torii poorten achter elkaar staan waar doorheen gewandeld kan worden. De paden en treden leiden naar de 233 meter hoge en heilige Mount Inari die erachter ligt. Het is een van de vele heiligdommen die
gewijd zijn aan de Inari, de god van de rijst.

Vervolgens ziet u de Kiyomizu tempel. Dan maakt u een kleine wandeling door het Bamboo Forest. Ook ziet u de beroemde ‘Gouden Tempel’ Kinkakuji. Aan het eind van de middag arriveert u in het Vista Premio Hotel Nagomitei gebracht waar u de komende 2 nachten verblijft.

Dag 4: Kyoto

Lees meer

Vanochtend gaat u per openbaar vervoer naar het Kyoto Station waar u op de fiets stapt voor weer een ander perspectief in deze stad! U ziet het Nijo Castle en de Sanjusangendo Temple. Onderweg wordt ook voor de lunch gestopt. Dan levert u de fietsen weer in en is de rest van de middag ter vrije besteding. Het diner vindt plaats in een van de restaurants in de populaire Ponto Cho Alley.

Dag 5: Kyoto – Hakone

Lees meer

Vanochtend geeft u uw koffer af bij de receptie van het hotel voor het separate bagagevervoer naar Hakone.Vervolgens maakt u een wandeling door de bijzondere Gion-wijk, het hart van de Maiko-cultuur. Hier zijn vele huizen waar een zogenaamde ‘Maiko-moeder’ een of meerdere Geisha’s in opleiding (Maiko) in de kost heeft en begeleidt. De wijk heeft een bijzonder serene sfeer. In een van deze huizen gaat u op bezoek voor een ontmoeting met een Maiko, onder het genot van een kopje typisch Japanse thee. (De groep wordt hier in twee subgroep gesplitst; de ene groep maakt eerst de wandeling en gaat dan op bezoek bij de Maiko, de andere groep doet dit precies andersom).

Voor de lunch krijgt u een Bento Box mee met Japanse hapjes en dan reist u per razendsnelle ‘Bullet Train’ (Shinkansen) naar Mishima Station waarvandaan de transfer volgt naar het Kagetsuan Hotel in Hakone waar u 2 nachten verblijft en waar ook het diner plaatsvindt. Hakone National Park is vooral bekend vanwege de vele warmwaterbronnen. Als gevolg daarvan zijn er in de omgeving veel ‘onsens’, accommodaties met natuurlijke warmwaterbaden, zo ook uw eigen hotel. De belangrijkste toeristische functie van Hakone is wellicht dat het een uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mount Fuji.

Dag 6: Hakone

Lees meer

Vandaag verkent u Hakone met verschillende vervoersmiddelen. U maakt een boottocht over het Ashimeer en bekijkt de omgeving vanuit een van de langste kabelbanen in Japan (voor beide geldt: weersomstandigheden voorbehouden). Ook neemt u een kijkje in de vulkanische Owakudani Valley en ziet u het Hakone Shinto Shrine. De iconische Mount Fuji torent bij helder weer regelmatig boven de rest van het landschap uit.

Dag 7: Hakone - Tokyo

Lees meer

Vandaag zet u koers naar Tokyo. Onderweg in de bus krijg u een minicursus origami, de bekende Japanse vouwkunst.

Tokyo is een unieke, Japanse versie van een 21 e -eeuwse metropool. De tegenstellingen binnen deze ruim 12 miljoen inwoners tellende hoofdstad zijn enorm: het is een bruisende, drukke stad waarin vele traditionele, rustige parkjes en tempels schuilen. Moderne wolkenkrabbers worden afgewisseld met authentieke winkeltjes en lokale eetstalletjes. Alle 23 stadswijken zijn gemakkelijk te bereiken met de metro, welke ook weer aansluit op vele treinlijnen in de omgeving.

Ginza is de bekendste wijk van de stad vanwege de ongekende hoeveelheid mogelijkheden om te shoppen. De wijk telt ook vele kunstgaleries en eetgelegenheden. Op zondagen zijn vrijwel alle straten in Ginza autovrij, waardoor het bijzonder aangenaam wandelen is. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Keizerlijke Paleis, waarvan alleen de bijzonder fraai aangelegde tuinen het gehele jaar voor het publiek zijn opengesteld.

Akasaka en Roppongi liggen ten zuidwesten van de wijk Ginza. Hier vindt u een flink aantal aantrekkelijk geprijsde restaurants. Roppongi is ’the place to be’ voor wie het uitgaansleven van Tokyo wilt ontdekken. Er zijn talloze restaurants en clubs, in allerlei soorten en maten. Roppongi herbergt ook de Tokyo Tower.Akihabara ligt ten noorden van Ginza. Nergens in de wereld treft u zoveel media- en electronicawinkels bij elkaar!

Grenzend aan Akihabara treft u Ueno en Asakusa, waar u nog een glimp kunt opvangen van het traditionele Japan. De grootste attractie van Ueno is de gelijknamige heuvel met in het omringende park de hoogste concentratie van musea en galeries in heel Japan.

Ten oosten van Akihabara ligt de veelzijdige wijk Shinjuku, ook aantrekkelijk voor wie kort in Tokyo verblijft. U vindt hier broederlijk naast elkaar kwaliteitswarenhuizen, eetstalletjes, uitstekende restaurants, schreeuwende neonreclames, serene tempels en trendy clubs.

Ten zuiden van Shinjuku ligt Shibuya waar vooral veel jongeren zich thuis voelen. Het is een leuke wijk om te wandelen en er zijn tal van uitstekende warenhuizen, muziekwinkels en restaurants. Vooral in de avonden van het weekend zijn de straten volgepakt met lokale jongeren die een strijd leveren over wie zich de ‘coolste’ mag noemen!

Na aankomst in Tokyo staat er al een eerste kennismaking met de stad op het programma. U neemt een kijkje bij de mooie Meiji Jingu Shinto Shrine, dat zich in de lommerrijke omgeving van Yoyogi Park bevindt. Hier vlakbij ligt de hippe Takeshita Street waar met allerlei ongewone zaken gevulde ‘crepes’ worden verkocht (die vandaag ook als lunch fungeren) en waar vooral de jeugd van Tokyo zich ophoudt en winkelt. Tot slot bezoekt u de Imperial Palace Gardens. Onderweg naar het hotel rijdt u door de wijk Shibuya met de waanzinnige Shibuya Crossing, een vijfsprong waar alle voetgangerslichten tegelijk op groen springen en er duizenden mensen in een soort georganiseerde chaos tegelijkertijd zich de weg op begeven…

U verblijft de laatste 2 nachten van de reis in het Keio Plaza Hotel. Voor het diner gaat u vanavond naar een plaatselijke Izakaya (informeel lokaal restaurant).

Dag 8: Tokyo

Lees meer

Vanochtend neemt u een kijkje in de wijk Akihabara, ook wel ‘geek & nerd wijk’ genoemd. Hier zijn een ongelooflijk aantal media- en elektronicazaken maar ook heel veel winkels die onnoemelijk veel gadgets verkopen die met computers, games en (Japanse) cartoons te maken hebben. Pokemon is hiervan een duidelijk voorbeeld… Vervolgens bezoekt u de Tokyo Skytree, de televisietoren, tevens hoogste gebouw van Japan met een hoogte van 634 meter. Aan de voet van de toren is een groot winkelcentrum, aquarium, planetarium, restaurants en kantoren. Entree naar het Tembo Galleria Observation Deck (450 meter) is inbegrepen.

Dan gaat u naar de Boeddhistische Sensoji Temple in de wijk Asakusa. De tempel dateert uit het jaar 645 en is daarmee de oudste tempel van de stad. Tot slot vaart u een stukje over de Sumida River die door de stad stroomt, alvorens u terug wordt gebracht naar het hotel. Voor het diner gaat u vanavond naar een Yakiniku restaurant waar u uw eigen vlees aan tafel grilt.

Dag 9: Tokyo – Amsterdam

Lees meer

Transfer per bus naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM.

Onze andere zakelijke services

Vliegtickets

De Valk regelt al uw vliegtickets. We doen dit op basis van een vast tarief, ongeacht de ticketprijs. Maak gebruik van onze expertise en bespaar veel tijd!

Hotelboekingen

De Valk werkt samen met verschillende beddenbanken (o.a. Expedia, Booking e.a.). Laat ons uw hotel regelen. Zelfde prijzen met onze excellente service!

Autohuur

Zorgeloos een auto huren in het buitenland? U regelt het via De Valk. Geen verassingen achteraf, scherpe tarieven en alle verzekeringen. Dat noemen wij 'All in'

De Valk Incentives

Industrieweg 30A. Grootebroek

Bel ons

(0228) 524403

EMAIL ONS

info@devalkincentives.nl