Selecteer een pagina

4-Daagse incentivereis Lissabon

kosmopolitische stad met een smeltkroes aan culturen

Lissabon is de stad die vele dichters inspireerde en haar eigen mythologie creëerde. De heuvels die vanuit de Taag oprijzen zijn bedekt met huizen met dakpannen en pastelkleurige paleizen in een natuurlijke omgeving, die de stad een ongewoon karakter en charme geven. Zeker ook de antieke trammetjes die door de stad rijden dragen hieraan bij.

Deze contrasten zijn normaal in Lissabon: een nauwe, donkere en slingerende straat loopt plotseling uit op een Miradouro (een belverdere) met een fantastisch uitzicht over de stad beneden; een morsig huis verborgen in een straatje laat een muur zien die prachtig bedekt is met de 17e eeuwse Azulejos (geglazuurde tegels); een onopvallende deur geeft toegang tot een belangrijk museum…

Het prachtige licht van Lissabon dat met een geelbruine schittering over de gebouwen en monumenten vloeit is het eerste wat opvalt bij aankomst en wat het beste in de herinnering blijft.

 

Een dagprogramma op maat

Op deze pagina ziet u een voorbeeld van een dagprogramma zoals wij deze kunnen aanbieden. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en bepaalt u zelf welke elementen u in het programma wilt opnemen.

Dag 1: Amsterdam – Lissabon

Lees meer

In de vroege avond verzamelt u op Schiphol bij de 2 voor de groep afgehuurde incheckbalies. Vervolgens vertrekt u voor de vliegreis naar Lissabon per KLM.

Na aankomst ontvangst door onze lokale vertegenwoordiging die tevens zorg draagt voor de transfer naar de Pousada de Lisboa waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 2: Lissabon

Lees meer

Vanochtend staat een lezing op het programma verzorgd door een ingenieur van EPAL (Empresa Portuguesa das Águas Livres). EPAL is het bedrijf dat voor de watervoorziening van Lissabon en 85 andere gemeentes in het land zorgt. Ondanks dat Lissabon aan de rivier de Taag ligt, heeft dit de stad geen voordeel w.b. drinkwater opgeleverd. Het water is niet geschikt voor consumptie vanwege het zoutgehalte.

Drinkwatertekort was in de geschiedenis van de stad dan ook altijd een probleem. Het Águas Livres (‘gratis water’) Aqueduct, een fraai staaltje waterbouwkunde, gebouwd om water naar de stad te brengen, bracht uitkomst. Het was het grootste project van zijn soort in het land en was een van de grootste en meest gecompliceerde waterbevoorradingssystemen ter wereld. Het was in gebruik tot de zestiger jaren van de vorige eeuw. Na de lezing krijgt u een rondleiding bij het Aquaduct.

Vervolgens gaat u aan boord van een catamaran waarmee u een tochtje maakt. Tijdens deze boottocht geniet u de lunch, in de vorm van een buffet. Nadat u weer voet aan wal heeft gezet wordt u naar het Estadio Jose Alvade Stadium gebracht. Hier krijgt u een rondleiding waarna het diner wordt geserveerd in een van de business lounges.

Dag 3: Lissabon

Lees meer

Vandaag stapt u in een Cabrio Volkswagen ‘kever’ (selfdrive, 4 personen per auto). Hiermee maakt u een tocht door de prachtige omgeving van Lissabon en rijdt u naar Cascais, Estoril en Sintra. Cascais en Estoril zijn de badplaatsen die vlak bij Lissabon zijn gelegen. Het wordt ook wel aangeduid als de Portugese Rivièra. In de 19de eeuw werd Cascais ook ontdekt door de Portugese monarchie en adel die in de zomermaanden graag nabij de goudgele stranden verbleef. Er zijn nog veel overblijfselen uit die tijd terug te vinden in de paleizen, landhuizen en luxe hotels. Cascais heeft haar charme behouden en het is heerlijk ronddwalen in de kleine levendige straatjes met vele restaurants en leuke winkeltjes. De luxe uitstraling heeft Cascais o.a. te danken aan het nabijgelegen Formule 1 circuit, de luxe jachthaven, het casino in het naastgelegen Estoril en verschillende bekende golfbanen. Sintra is een klein stadje, tegen de noordelijke helling van de ‘Serra de Sintra’ gelegen, dat op de UNESCO-werelderfgoed lijst staat. Sintra is bekend om de smalle nauwe straatjes met veel groen, klimmende bloemen en de subtropische planten die van de met mos bedekte muren en balkons omlaag hangen. Herenhuizen en paleizen in met muren omringde tuinen en statige hoven liggen in de met bossen bedekte heuvels. Hier staat ook het Nationaal Paleis dat is te herkennen aan de twee bijzondere schoorstenen. Een ander bijzonder en beroemd gebouw in Sintra is Pena Palace. Dit paleis staat bovenop een heuvel en dateert uit de 19 e eeuw. Door de president van Portugal wordt deze locatie o.a. voor staatsbanketten gebruikt.

Onderweg wordt af en toe gestopt om een lokale lekkernij te proeven. De rit wordt halverwege de dag ook onderbroken voor de lunch in Forte da Cruz, een fort aan het strand van Estoril. Als het weer het toelaat wordt deze lunch op het terras geserveerd. Nadat u zich in het hotel even heeft op kunnen frissen volgt een tocht per typische oude stadstram(s) door de oude stad. Onderweg krijgt u een glaasje port aangeboden door dames gekleed in traditionele dracht. Het laatste stukje gaat u te voet omhoog en zo wandelt u in een kwartiertje door de kleine straatjes van de wijk Alfama naar het Castelo de Sao Jorge, een middeleeuws fort uit de 12 e eeuw, waarvandaan u een prachtig uitzicht over de stad en het heuvelachtige landschap heeft. Hierin bevindt zich ook Casa do Leao, waar vanavond het afscheidsdiner plaats.

Dag 4: Lissabon – Amsterdam

Lees meer
Vanochtend zijn er diverse facultatieve excursiemogelijkheden. Zo kunt u een ritje maken per GoCar (selfdrive, 2 personen per voertuig), een kleine elektrische 2-seater met gps waarbij u onderweg niet alleen de juiste richting op wordt gestuurd maar ook uitleg krijgt over de bezienswaardigheden waar u langs rijdt. Of u maakt een rondrit per Tuk-Tuk, de uit Azie bekende overdekte brommertaxi’s (4 personen per voertuig). En voor diegenen die liever het water opzoeken is er de mogelijkheid om een tochtje per speedboat te doen (12 personen per boot).

De lunch wordt in een lokaal restaurant genoten, waarna de transfer volgt naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM. Aankomst in de vroege avond.

Onze andere zakelijke services

Vliegtickets

De Valk regelt al uw vliegtickets. We doen dit op basis van een vast tarief, ongeacht de ticketprijs. Maak gebruik van onze expertise en bespaar veel tijd!

Hotelboekingen

De Valk werkt samen met verschillende beddenbanken (o.a. Expedia, Booking e.a.). Laat ons uw hotel regelen. Zelfde prijzen met onze excellente service!

Autohuur

Zorgeloos een auto huren in het buitenland? U regelt het via De Valk. Geen verassingen achteraf, scherpe tarieven en alle verzekeringen. Dat noemen wij 'All in'

De Valk Incentives

Industrieweg 30A. Grootebroek

Bel ons

(0228) 524403

EMAIL ONS

info@devalkincentives.nl