Selecteer een pagina

4-Daagse incentivereis Napels

Napels

Napels is zo indrukwekkend mooi dat je die stad minstens één keer in je leven moet hebben gezien. Gothe schreef het ook al: ‘Eerst napels zien, en dan sterven’. Dat gaat wat ons betreft wat ver, maar hij had wel gelijk dat de schoonheid van Napels en zijn directe omgeving een enorme indruk op de bezoeker achterlaat. Pompeï hoort daar vanzelfsprekend bij en zelfs het verderop gelegen plaatsje Sorrento, aan het begin van die fantastische Amalfi-kust, zou u tijdens uw bezoek aan Napels niet over moeten slaan.

Door de eigenaardige ligging van Napels, aan een azuurblauwe baai tussen de Vesuvius en de Middellandse Zee, biedt de stad zicht op de eilanden Procida, Ischia en het veelbezongen Capri. De stad heeft een historisch centrum en karakteristieke oude wijken. In de wirwar van steegjes bloeit de chaos en het temperament, en gaat het Napolitaanse leven door tot in de kleine uurtjes. De pizza Margerita werd hier als eerste geproduceerd en het restaurantje waar hij werd uitgevonden is er nog steeds. Absoluut leuk om een keer naar toe te gaan! Napels heeft prachtige musea en het wereldberoemde Palazzo Reale. Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan theater San Carlo, waar regelmatig opera-voorstellingen plaatsvinden. Voeg bij dit alles nog de verrukkelijke keuken, geraffineerde en goedkope boetiekjes en de onvervalste charme van de bevolking en u hebt alle ingrediënten voor een complete stedentrip!

Bron: Sunair (Partner De Valk)

Een dagprogramma op maat

Op deze pagina ziet u een voorbeeld van een dagprogramma zoals wij deze kunnen aanbieden. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en bepaalt u zelf welke elementen u in het programma wilt opnemen.

Dag 1: Groningen – Napels

Lees meer

Vertrek vanaf Groningen voor de vliegreis per gecharterd toestel naar Napels. Ontvangst door onze lokale vertegenwoordiging die tevens zorg draagt voor de transfer naar Hotel Palazzo Caracciolo waar u de komende 3 nachten verblijft.

Het hotel is gelegen in het oude stadscentrum en heeft een rijke historie. Het gebouw is een voormalige woning van een van de koningen van Napels geweest en is vernoemd naar de familie Caracciole, een van de belangrijkste adellijke families in de geschiedenis van Italië. Napels is een havenstad en een van de grootste steden van het land, met in het grootstedelijk gebied een inwonersaantal van ca. 4,4 miljoen. De stad is gesticht in 470 voor Christus als Neopolis, ‘nieuwe stad’. In de Middeleeuwen was het de grootste stad van Europa. Napels is vanwege de lange en bewogen historie ook een cultureel rijke stad met vele kerken, musea, monumenten en karakteristieke wijken. Na aankomst in het hotel volgt er welkomstreceptie met een drankje en een hapje.

Dag 2: Napels

Lees meer

Om de stad Napels te begrijpen hebben wij voor uw gezelschap vandaag contact weten te leggen met Reinout Bosman, een veelzijdige internationale spreker, schrijver en marketeer, met een grote liefde voor Italië.

U ontmoet hem op een bijzondere locatie namelijk in de ‘Chiostro di Santa Maria La Nova’ een oude kapel en prachtig klooster in het historische centrum van Napels daterend uit 1596.

De hele ochtend staat een vergaderruimte voor uw gezelschap tot beschikking waar ten eerste Reinout Bosman een lezing geeft over de samenwerking tussen Nederlandse en Italiaanse bedrijven en de communicatie tussen de culturen.

Vervolgens zal de Nederlandse journalist Toenke Berkelbach het woord overnemen, hij is gespecialiseerd in Italiaanse politiek, economie en cultuur. Met name voor NRC-Handelsblad, Elsevier, De Volkskrant, Italië Magazine en Trouw heeft hij vele artikelen geschreven.

Hij zal samen met een lokale Italiaanse journalist u laten kennismaken met de stedelijke ontwikkeling die Napels gedurende de laatste twee eeuwen heeft meegemaakt en hoe het ‘ondergrondse Napels’ hiermee te maken heeft.

Onder de grond van Napels bevindt zich een enorm uitgestrekt stelsel van gangen en grotten die ontstonden door het weggraven van tufsteen voor de bouw van huizen.

De Grieken en Romeinen gebruikten deze stenen al om hun tempels en paleizen te bouwen en in deze tijd werden de tunnels ook gebruikt als christelijke schuilkerken, want het christendom was in het Romeinse rijk verboden. In de Tweede Wereldoorlog deden de tunnels dienst als schuilkelders voor luchtaanvallen.

Tegenwoordig is er een schat aan eigentijdse kunst te vinden in het ondergrondse Napels en deze is met name terug te vinden in de metrostations. Deze staan allemaal in het teken van Kunst en met name lijn 1. Speciaal voor u hebben wij de mooiste metrostations geselecteerd om te bezichtigen. Bijvoorbeeld het metrostation ‘Universita’ ontworpen door Karim Rashid, ‘Musea’ van Gae Aulenti en ‘Toledo’ van Oscar Tusqeuts Blanco, tevens uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Europa door de Engelse krant Daily Telegraph.

Na alle lezingen deze ochtend volgt er een lunch en wordt uw gezelschap in iets kleinere groepen opgesplitst om zo de metrotour te beginnen.

De ‘Stazioni dell’Arte‘ waren een idee van Napels’ toenmalige burgemeester Antonio Bassolino en de bekende 78-jarige Italiaanse kunstcriticus Achille Bonito Oliva. De metro van Napels was toe aan vernieuwing en tijdens een vergadering van de gemeenteraad in 1995 kreeg het vooruitstrevende plan groen licht.

In de avond diner in het Zi Teresa restaurant, een luxe restaurant gelegen in het Santa Lucia district en met uitzicht op Castel de’llOvo. Het eten staat bekend vanwege de hoge kwaliteit, de versheid en het gebruik van oude recepten. Geniet!

Dag 3: Napels

Lees meer

De bus brengt u vanochtend naar de haven, waarvandaan u per reguliere speedboot het ‘bloemeneiland’ Capri bereikt. De Romeinse keizers Augustus en Tiberius hebben ooit op dit eiland gewoond! Bij de haven wordt u over kleinere motorboten verdeeld die u eerst rond het eiland Capri brengen en vervolgens naar de Grotta Azzura (blauwe grotten) varen. Daar aangekomen stapt u over op nog kleine houten roeiboten (gozzos) waarmee u de grot kunt invaren. Als eerste ziet u alleen maar duisternis, maar dan plotseling vult de grot zich met een sprankelend blauw en zilver licht en ziet u de schoonheid van de grot. Doordat zonlicht door een holte onder het water reflecteert krijgt het water een helderblauwe kleur. De Grotta Azurra was al bekend in de tijd van de Romeinen, en men vermoedt dat in hun tijd de grot rijkelijk versierd was met beelden vanwege de oude resten die hier zijn gevonden.

Natuurlijk is er ook tijd om, indien gewenst, een duik in het verkoelende zeewater te nemen.

Dan terug naar het vasteland van Capri voor uw lunch in het Il Riccio restaurant, een restaurant met een Michelinstar en met een Mediterrane sfeer.

Na de lunch wordt u per ‘taxi capresi’ naar het centrum van Capri gebracht. De middag is vrijgelaten voor het invullen van optionele activiteiten.

Aan het einde van de middag eerst per kabelbaan terug naar de opstapplaats van de speedboten en vanaf hier keert u weer terug per reguliere speedboot naar Napels. U heeft in het hotel nog even de tijd u op te frissen en wordt vervolgens naar het Palazzo Petrucci restaurant gebracht waar u het diner geniet. Wederom een restaurant met een Michelin ster en met een uitzicht over onder andere de Posillipo baai, Sorrento schiereiland en de magische Vesuvius.

Dag 4: Napels – Pompeï – Groningen

Lees meer

Ontbijt in het hotel en uitchecken. In de ochtend staat er een tour per Fiat 500 (1 persoon zelf rijden en 1 passagier) op het programma. U bezoekt de spectaculaire stad Pompeii, de stad die 2000 jaar geleden werd bedolven door lava na een eruptie van de nabijgelegen Vesuvius. De opgravingen zijn zo precies uitgevoerd, dat de angst in de ogen van de vorige bewoners nog te zien is. In augustus in het jaar 79 is de bekendste uitbarsting geweest van de Vesuvius; de top van de vulkaan explodeerde en de Romeinse plaatsen Pompei, Stabiae en Oplontis werden volledig bedolven onder as en puimsteen. Door de immense hitte die hier vanaf kwam zijn tienduizenden mensen gedood. Vervolgens terug naar Napels en en-route hiernaar toe maakt u een stop bij een Italiaanse ‘agriturismo’ waar een kleine wijnproeverij en een lichte lunch op het programma staan.

Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht per gecharterd toestel naar Groningen. Aankomst hier aan het begin van de avond.

Onze andere zakelijke services

Vliegtickets

De Valk regelt al uw vliegtickets. We doen dit op basis van een vast tarief, ongeacht de ticketprijs. Maak gebruik van onze expertise en bespaar veel tijd!

Hotelboekingen

De Valk werkt samen met verschillende beddenbanken (o.a. Expedia, Booking e.a.). Laat ons uw hotel regelen. Zelfde prijzen met onze excellente service!

Autohuur

Zorgeloos een auto huren in het buitenland? U regelt het via De Valk. Geen verassingen achteraf, scherpe tarieven en alle verzekeringen. Dat noemen wij 'All in'

De Valk Incentives

Industrieweg 30A. Grootebroek

Bel ons

(0228) 524403

EMAIL ONS

info@devalkincentives.nl