Selecteer een pagina

3-Daagse incentivereis Praag

Pracht en praal van de architectuur

Praag, stad van schrijver Franz Kafka, gelegen aan weerszijden van de Moldau, is in al zijn schoonheid herontdekt sinds de Fluwelen Revolutie. Tijdens deze opstand eind jaren ’80 werd het communistische regime omver geworpen en sindsdien is het snel gegaan met Praag. Vele gebouwen die in de 14e eeuw onder koning Karel IV werden gebouwd, waren toe aan een renovatie- en opknapbeurt en dat is inmiddels gebeurd.

U vergaapt zich in Praag werkelijk aan de pracht en praal van de architectuur, maar wat Praag ook zo aantrekkelijk maakt is de intimiteit. Kleine straatjes, prachtige pleinen en bloedmooie gebouwen zorgen ervoor dat u zich waant in een sprookje uit duizend-en-één-nacht. Vooral ’s avonds ziet alles er schitterend uit. Kiest u dan eens voor een stukje varen in een gondeltje over de Moldau, onder de Karelsbrug door…
Bovenop de heuvel Hradcany prijkt met trots de Praagse Burcht Vyšehrad, een fraai overblijfsel uit de 9e eeuw. De Burcht is een prachtig groot complex met onder andere een historisch museum, maar ook de koninklijke tuinen en de Sint-Vituskathedraal vindt u binnen zijn muren. U treft in de Praagse Burcht ook het “Gouden straatje”, een klein, doodlopend, autovrij straatje met gekleurde huisjes, waar de schrijver Franz Kafka ooit gewoond en gewerkt heeft. Tegenwoordig zitten er leuke boetiekjes in deze huisjes. In sommige panden kunt u een intiem, kleinschalig huiskamerconcert bijwonen.

Via de fraaie Karelsbrug, de oudste brug over de Moldau, met veel barokke beelden aan weerzijden en waar artiesten, muzikanten en kunstschilders de sfeer bepalen, komt u op “Old Town Square”, het Oude Stadsplein. Het Oude Stadhuis met de Astronomische Klok trekt bezoekers van over de hele wereld. In de klok begint op elk heel uur een processie van twaalf apostelen, vanuit een klein verborgen deurtje in de wijzerplaat. Op het plein ziet u bouwstijlen van renaissance tot jugendstil en er zijn in de zomer vele gezellige terrasjes te vinden.

Bron: Sunair (partner De Valk)

Een dagprogramma op maat

Op deze pagina ziet u een voorbeeld van een dagprogramma zoals wij deze kunnen aanbieden. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en bepaalt u zelf welke elementen u in het programma wilt opnemen.

Dag 1: Amsterdam – Praag

Lees meer

Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per KLM naar Praag.

Ontvangst door onze lokale vertegenwoordiging die tevens zorg draagt voor de transfer naar het Pentahotel Praag waar u incheckt voor de komende 2 nachten.

Praag is de culturele hoofdstad van Tsjechië en een van de mooiste steden ter wereld. ‘Droomstad’ is een van de vele aanduidingen die deze plaats kreeg; ‘Gouden Stad’ en ‘De stad van de Honderd Torens’ zijn nog twee andere bijnamen.

De stad is gebouwd op 7 heuvels en verdeeld in 4 delen: de Oude Stad, de Nieuwe Stad, de Kleine Zijde en de Joodse Wijk. De Oude Stad was vroeger het centrum van Praag dat is uitgegroeid van een marktplaats tot een groot marktplein met veel historische straten. In deze straten zijn grote middeleeuwse en barokke gebouwen te zien.

De bekende Gotische Karelsbrug over de rivier de Moldau bevindt zich in dit gedeelte van de stad. Op de brug verdienen straatmuzikanten, tekenaars en schilders de kost. In de nieuwe stad zijn veel middeleeuwse monumenten weggehaald en dit gedeelte is dan ook ouder dan het doet vermoeden. Dit stadsdeel dateert uit 1348. Tegenwoordig is dit gedeelte het drukste deel van Praag. Hier bevinden zich de meeste restaurants, theaters en winkels.

In stadsdeel ‘de Kleine Zijde’ is veel barokke architectuur te vinden. Dit is het op één na oudste stadsdeel van Praag. Hier bevindt zich ook de meest bezochte plaats van de stad: de Burcht. De Joodse Wijk is aan het eind van de 19 e eeuw afgebroken en opnieuw opgebouwd. Veel historische gebouwen zoals de synagogen, de begraafplaats en het stadhuis, zijn echter nog bewaard gebleven.

Na aankomst in het hotel volgt er een bijzonder transfer, namelijk per authentieke en historische tram uit de 19e eeuw. Dit is een van de snelste vervoersmiddelen in Praag en met name in het spitsuur.

Onder muzikale begeleiding van twee accordeonisten maakt u een rit door de stad.

Iedereen krijgt een glas becherovka ingeschonken (typisch Tsjechisch) dus een gezellig rit is daardoor gegarandeerd…. Tijdens de rit per tram passeert u diverse bekende bezienswaardigheden. Aansluitend volgt er dan nog een stadswandeling in de oude binnenstad van Praag.

Diverse hoogtepunten passeren de revue. Ook bezoekt u de Oudestadsraadhuis in Praag. Aan de gevel van het gebouw bevindt zich het astronomisch uurwerk van Praag, een van de meest bekende attracties van de stad. In de avond diner in het traditionele Pilsen Restaurant. Hier wordt de Tsjechische keuken en cultuur gecombineerd met Pilsner bier en een uniek Art Nouveau interieur.

Na het diner op eigen gelegenheid terug naar het hotel. (Circa 10 minuten lopen)

Dag 2: Praag

Lees meer

Ontbijt in het hotel. U gaat vandaag de stad uit en niet zomaar… namelijk per vintage Skoda auto!

Uw gezelschap wordt over de auto’s verdeeld en krijgt een map mee met alle benodigde informatie, een digitale camera, dictafoon en mobiele telefoon. U gaat namelijk onderling een kleine strijd aan middels deze Skoda Rally. De rit voert onder andere over het platteland van Tsjechië en voorbij Kasteel Konopiste, een sprookjesachtig slot. Het team met de hoogste score wint uiteindelijk een schaalmodel van een Skoda auto. Een lunch geniet u onderweg in een lokaal restaurant.

In de middag een bijzondere (en gezellige!) activiteit want u gaat op ‘beer hunt’. Praag staat bekend vanwege de vele soorten bieren en brouwerijen die zich nog in de stad bevinden.

U gaat (te voet) zoveel mogelijk brouwerijen en authentieke pubs langs om hier het lokale biertje te proeven. Voor de leukste foto die tijdens deze tocht wordt gemaakt is er aan het einde van de avond nog een leuk prijsje te winnen. In de schitterende U Fleku brouwerij/pub geniet u een driegangendiner. Aansluitend volgt er de transfer terug naar het hotel.

Dag 3: Praag – Amsterdam

Lees meer

Ontbijt in het hotel en uitchecken. Tot aan de transfer is vandaag ter vrije besteding.

U wordt rond de middag naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht per KLM naar Amsterdam. Aankomst aan het einde van de middag

Onze andere zakelijke services

Vliegtickets

De Valk regelt al uw vliegtickets. We doen dit op basis van een vast tarief, ongeacht de ticketprijs. Maak gebruik van onze expertise en bespaar veel tijd!

Hotelboekingen

De Valk werkt samen met verschillende beddenbanken (o.a. Expedia, Booking e.a.). Laat ons uw hotel regelen. Zelfde prijzen met onze excellente service!

Autohuur

Zorgeloos een auto huren in het buitenland? U regelt het via De Valk. Geen verassingen achteraf, scherpe tarieven en alle verzekeringen. Dat noemen wij 'All in'

De Valk Incentives

Industrieweg 30A. Grootebroek

Bel ons

(0228) 524403

EMAIL ONS

info@devalkincentives.nl